Μία δροσιστική σαλάτα που συνδυάζει υδατάνθρακες με θαλασσινά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg γαρίδες
- 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας άνηθος
- 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι κους – κους
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι αρακάς
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή
- λίγος βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι – πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζεις το κους – κους για 3 λεπτά.
- Μόλις περάσουν τα λεπτά, σβήνεις με το νερό, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσει για 10 – 15 λεπτά.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, βράζεις τον αρακά για 5 λεπτά.
- Σε ένα ταψί, προσθέτεις τις γαρίδες και τον αρακά, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Στο τελικό σου μπολ, προσθέτεις το κους – κους για βάση, τις γαρίδες και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύεις και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ