Είναι η εποχή της κολοκύθας και το ωραιότερο πιάτο που μπορείς να φτιάξεις είναι μια λαχταριστή σούπα. Με υφή κρέμας και super γευστική μπορείς να τη σερβίρεις ως κυρίως ή πρώτο στο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκύθα, πλυμένη, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 φλ. φρέσκο γάλα
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις την κολοκύθα, τα καρότα, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να σοταριστούν 3 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις το γάλα και χλιαρό νερό τόσο ώστε να σκεπάσεις τα υλικά, ανακατεύεις και αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά
Μόλις μαλακώσουν η κολοκύθα και τα καρότα απομακρύνεις την κατσαρόλα από την εστία - Βάζεις τα υλικά της σούπας στο μπλέντερ, προσθέτεις λίγο από το ζωμό τους και τα πολτοποιείς
- Πλένεις την κατσαρόλα κρατώντας το ζωμό και αφού τα σουρώσεις βάζεις τα πολτοποιημένα υλικά και πάλι πίσω
- Σε περίπτωση που η σούπα είναι πηχτή ρίχνεις λίγο ζωμό και την βράζεις όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσει τη βελουτέ υφή
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ