Ακολούθησε τα βήματα και ετοίμασε μόνη σου την πιο υγιεινή εκδοχή της αγαπημένης ατασθαλίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 καλαμάκια κοτόπουλου, έτοιμα από το κρεοπωλείο
- Χυμός δύο λεμονιών
- 6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 5 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- 3 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 σκόρδο, λιωμένο
- Ρίγανη
- Πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, φροντίζεις από το πρωί να ξεπαγώσεις τα καλαμάκια.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς όλα τα υλικά, ανακατεύοντας απαλά και σταδιακά.
- Παράλληλα, κόβεις τις πιπεριές σε ροδέλες.
- Περνάς πολύ προσεκτικά τις πιπεριές ανά ξυλάκι κοτόπουλου ή αν θέλεις απλά να πάρουν τη γεύση τους τις τοποθετείς πάνω από κάθε καλαμάκι.
- Με ένα πινέλο, αλείφεις το κάθε καλαμάκι, φροντίζοντας να το γυρίσεις από όλες τις μεριές, για να απορροφήσει τη μαρινάδα.
- Προθερμαίνεις τη γκριλιέρα σου και ψήνεις το κάθε καλαμάκι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου δέκα λεπτά. Φρόντισε να το αναποδογυρίσεις δύο φορές, για να ψηθούν όλες οι μεριές.
- Αν θέλεις στο φούρνο, ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς C) για περίπου 15 λεπτά.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ