H κλασική συνταγή σε μία πιο εύκολη παραλλαγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. αμπελόφυλλα
- 1/2 κιλό ρύζι γλασέ
- 4 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι, βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρεις το κρεμμύδι. Μόλις καραμελώσει, προσθέτεις το ρύζι, τον άνηθο και το δυόσμο και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτεις ένα ποτήρι νερό και αφήνεις το μείγμα να βράσει.
- Σε ένα μπολ, αδειάζεις το μείγμα σου, προσθέτεις ένα ποτήρι νερό και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Καθαρίζεις τα αμπελόφυλλα και αφαιρείς το σκληρό κάτω μέρος.
- Σε μία κατσαρόλα, βάζεις το νερό να βράσει και ψήνεις τα αμπελόφυλλα για 5 λεπτά.
- Τοποθετείς τα αμπελόφυλλα στη βάση ενός πυρέξ και με ένα κουταλάκι του γλυκού αρχίζεις να τα γεμίζεις με το ρύζι.
- Τυλίγεις το φύλλο και το διπλώνεις, γεμίζοντας το ολοκληρωτικά.
- Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι στρώνεις τα ντολμαδάκια σε κύκλους, με την άκρη προς τα κάτω
- Αφού τα στρώσεις όλα, ρίχνεις λίγο ακόμη ελαιόλαδο και στύβεις το λεμόνι
- Σκέπασε με ένα πιάτο και πρόσθεσε λίγο νερό.
- Τα αφήνεις για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια βγάζεις τα ντολμαδάκια.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ