Πεντανόστιμα και άκρως λαχταριστά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ τυρί φέτα τριμμένη
- 250 γρ κασέρι τριμμένο
- 2 αβγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κρόκος αβγού με λίγο νερό, για το ψήσιμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το αλεύρι και ρίχνεις στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
- Προσθέτεις και το γιαούρτι και ζυμώνεις τη ζύμη σου καλά, για να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει.
- Ρίχνεις λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο.
- Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, ρίχνεις τα τριμμένα τυριά, μαζί με τα αβγά χτυπημένα και λίγο αλεύρι.
- Βάζεις ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το διπλώνεις προσεκτικά, ώστε να σχηματίσει μισοφέγγαρο.
- Πατάς με ένα πιρούνι τις άκρες, ώστε να κολλήσει το τυροπιτάκι.
- Τοποθετείς τα τυροπιτάκια σε ρηχό λαδωμένο ταψί, και τα περνάς με τον κρόκο αβγού με ένα πινέλο.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 180 °C.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ