Συνταγή για σπιτική πατατόπιτα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πατάτες, διάφορα τυριά, πράσινα λαχανικά μέσα σε ζεστά φύλλα πίτας.

Συστατικά

  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 3 φύλλα κρούστας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες. Βράζεις για μερικά λεπτά (περίπου 5 λεπτά)
  • Παράλληλα, βάζεις το σπανάκι σε σουρωτήρι και το ζεματίζεις, ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό.
  • Μόλις περάσουν τα λεπτά, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις, μέχρι να δέσει.
  • Σε ένα ταψί, στρώνεις στη βάση ένα ελαφρά ραντισμένο φύλλο. Από πάνω, περιχύνεις το μείγμα που έχεις στο τηγάνι σου. Σκεπάζεις με τα δύο φύλλα, τα οποία ραντίζεις με ελαιόλαδο.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
  • Κόβεις σε κομμάτια, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164