Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ σολομού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα καλοκαιρινό μπεργκεράκι με το φιλέτο σολομού να δροσίζει τον ουρανίσκο σου!

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού, καθαρισμένο
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζανιού κομμένος βασιλικός
  • 1/4 φλιτζανιού πράσινα κρεμμύδια
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας καρύκευμα για θαλασσινά
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά
  • 8 στρογγυλά ψωμάκια σετ
  • (για τη σάλτσα): 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουτ. της σούπας μαγιονέζα, light
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
  • 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδια
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, κόβεις το σολομό σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το σολομό και τα υπόλοιπα συστατικά για το μπιφτέκι, εκτός από τα ψωμάκια και τη ρόκα. Φοράς τα γαντάκια σου και, αφού έχεις διαλύσει το σολομό, πλάθεις στρογγυλά και ίσια μπιφτέκια.
  • Τα αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το γιαούρτι, μαγιονέζα, το βασιλικό, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Με ένα πινέλο, αλείφεις τα μπιφτέκια με ελαιόλαδο. Τοποθετείς τα μπιφτέκια σε μία λαδόκολλα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  • Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164