Είναι η γλυκιά σου καλοκαιρινή απόλαυση. Παγωμένη. Τώρα, μπορείς να την ετοιμάσεις με τα χεράκια σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη
- 3 κρόκοι αυγών, πολύ καλά χτυπημένοι
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι και το κακάο. Ανακατεύεις συχνά σε μέτρια ένταση. Αφήνεις τα συστατικά σου να τσιγαριστούν και να λιώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς στη βάση τους κρόκους αυγών και ρίχνεις σιγά σιγά το 1/2 του μείγματος από την κατσαρόλα.
- Τοποθετείς το υπόλοιπο μείγμα ξανά στο μάτι της κουζίνας για 2-3 λεπτά σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτεις στο μπολ τα κομμάτια σοκολάτας και περιχύνεις με το καυτό μείγμα. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βράζεις την κρέμα γάλακτος και την περιχύνεις. Ανακατεύεις.
- Καλύπτεις με μία μεμβράνη και αφήνεις το παγωτό στην κατάψυξη για περίπου 3 – 3,5 ώρες.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ