Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα

4 ώρες και 25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Είναι η γλυκιά σου καλοκαιρινή απόλαυση. Παγωμένη. Τώρα, μπορείς να την ετοιμάσεις με τα χεράκια σου!

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 3 κρόκοι αυγών, πολύ καλά χτυπημένοι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι και το κακάο. Ανακατεύεις συχνά σε μέτρια ένταση. Αφήνεις τα συστατικά σου να τσιγαριστούν και να λιώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς στη βάση τους κρόκους αυγών και ρίχνεις σιγά σιγά το 1/2 του μείγματος από την κατσαρόλα.
  • Τοποθετείς το υπόλοιπο μείγμα ξανά στο μάτι της κουζίνας για 2-3 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτεις στο μπολ τα κομμάτια σοκολάτας και περιχύνεις με το καυτό μείγμα. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βράζεις την κρέμα γάλακτος και την περιχύνεις. Ανακατεύεις.
  • Καλύπτεις με μία μεμβράνη και αφήνεις το παγωτό στην κατάψυξη για περίπου 3 – 3,5 ώρες.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164