Συνταγή για σπιτικό πατέ ελιάς

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ακολούθησε τα βήματα της συνταγής και ετοίμασε μόνη σου το πιο μεσογειακό spread για το ψωμί ή τη φρυγανιά σου!

Συστατικά

  • 350 γραμ. ελιές της επιλογής (πράσινες ή Καλαμών)
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. του γλυκού δυόσμο
  • 1 κόκκινη πιπεριά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις τις ελιές, αφαιρώντας το κουκούτσι και βάζεις σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύεις πολύ αργά, μέχρι να λιώσουν.
  • Τοποθετείς το μείγμα σου σε ένα γυάλινο μπολάκι και από εκεί στο ψυγείο, προκειμένου να “δέσει” και να αποκτήσει μία παχύρρευστη υφή.
  • Παίρνεις το μαχαίρι στο χέρι και αλείφεις το πατέ πάνω στο ψωμί ή τη φρυγανιά σου.
  • Yummy!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164