Συνταγή για τάρτα με τυρί

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το σπανάκι θεωρείται superfood μιας και περιέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν τον οργανισμό. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου. Κι αν δεν το προτιμάς ως σαλάτα θα φτιάξεις την τέλεια τάρτα με σπανάκι και το αγαπημένο σου τυρί. Γευστική, θρεπτική και κατάλληλη τόσο για brunch όσο και για βραδινό. 

Συστατικά

Για την τάρτα θα χρειαστείς

170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
110γρ βούτυρο
1 αυγό
λίγο νερό

Γι τη γέμιση θα χρειαστείς

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 600 γρ. τυρί (ανθότυρο, φέτα ή τριμμένη γραβιέρα), προαιρετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα τρία από 200 γρ. το καθένα
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ζύμη

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις καλά
  • Κόβεις το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζεις μαζί με το αλεύρι στο blender
  • Χτυπάς καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη
  • Προσθέτεις το αυγό και συνεχίζεις να χτυπάς
  • Ρίχνεις 1 κουταλιά νερό και χτυπάς για λίγο ακόμη
  • Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτεις νερό
  • Τυλίγεις σε διάφανη μεμβράνη τη ζύμη αφού προηγουμένως της έχεις δώσει το σχήμα της τατριέρας ή του ταψιού που θα την ψήσεις και τη βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς, απλώνεις βούτυρο και λίγο αλεύρι στο σκεύος και βάζεις τη ζύμη έτσι ώστε να πιάσει και το πλαϊνό μέρος

Γέμιση

  • Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και περιμένεις να ζεσταθεί
  • Προσθέτεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν
  • Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μην έχει πλέον πολλά υγρά
  • Το βγάζεις από την εστία και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Κατεβάζεις το σπανάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Αν χρησιμοποιήσεις όλα τα τυριά τα βάζεις σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου
  • Προσθέτεις στα το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύεις καλά
  • Απλώνεις ομοιόμορφα στη ζύμη τη γέμιση και ψήνεις για 50 περίπου λεπτά
  • Μόλις πάρει χρώμα η ζύμη την βγάζεις από το φούρνο και σερβίρεις την τάρτα ζεστή

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164