Η μαγειρίτσα είναι το παραδοσιακό πιάτο που έχουν συνδυάσει οι Έλληνες με το Μεγάλο Σάββατο και την Ανάσταση. Μια σούπα με λαχανικά και ρύζι που θα φτιάξεις εύκολα και θα νοιώσεις περήφανη για το αποτέλεσμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό συκωταριά αρνίσια καθαρισμένη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 αβγά (χωριστούς τους κρόκους από τα ασπράδια)
- χυμό από 2 λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζει νερό και περιμένεις να βράσει
- Ρίχνεις τη συκωταριά και τη αφήνεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μια γκρι απόχρωση
- Τη βγάζεις και την αφήνεις σε ένα μπολ να κρυώσει
- Την σε μικρά κομμάτια
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κομμάτια της συκωταριάς και τα ανακατεύεις μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μαρούλια και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι τον μισό άνηθο και 2 λίτρα νερό (πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας.
- Σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά 40 περίπου λεπτά
- Όταν η συκωταριά μαλακώσει ρίχνεις το ρύζι και συνεχίζεις το βράσιμο για 10 περίπου λεπτά χωρίς το καπάκι.
- Ανακατεύεις συχνά τη μαγειρίτσα και λίγο πριν τη βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις τον υπόλοιπο άνηθο.
Αβγολέμονο
- Βάζεις σε ένα τους κρόκους και χτυπάς με το σύρμα ή το μίξερ μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας
- Προσθέτετε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού ενώ συνεχίζεις το χτύπημα
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα
- Την προσθέτετε αργά στους κρόκους ενώ ανακατεύεις με απαλή κίνηση
- Παίρνεις με την κουτάλα της σούπας ζεστό ζωμό από τη μαγειρίτσα και τον ρίχνεις πολύ αργά στα αβγολέμονο χτυπώντας διαρκώς
- Ρίχνεις τρεις κουτάλες ζωμό και στη συνέχεια το αδειάζεις στη μαγειρίτσα
- Βάζεις την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύεις απλά την ανακινείς ώστε να πάει παντού το αβγολέμονο
- Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ