Συνταγή για τραγανά κριτσίνια με τυρί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
36
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Από τα χεράκια σου, στον ουρανίσκο σου!

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 4 φλιτζάνια κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Σε ένα τηγάνι, για πολύ λίγο, αφήνεις το βούτυρο να λιώσει.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Προσθέτεις το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύεις.
  • Φοράς τα γάντια σου και αρχίζεις το ζύμωμα, σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να δημιουργήσεις μία σφιχτή ζύμη.
  • Με ένα μαχαίρι, κόβεις τη ζύμη σε μικρά κλαράκια, σε σχήμα κριτσινιού.
  • Τα τοποθετείς στη λαδόκολλα και πασπαλίζεις με μαύρο πιπέρι.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10 – 15 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164