Το φρούτο εποχής εναρμονίζεται με το ζυμάρι και δημιουργεί έναν εκρηκτικό – για τον ουρανίσκο σου – συνδυασμό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ζύμη για πίτσα ή πίτα (τη συνταγή θα τη βρεις εδώ)
- 700 γρ. σύκα, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγεις τη ζύμη για πίτα, μέχρι να αποκτήσει στρογγυλό σχήμα.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι, απλώνεις στη βάση τη μαρμελάδα πορτοκάλι.
- Αρχίζεις να τοποθετείς τα σύκα, αφήνοντας απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους και απόσταση από το περίγραμμα της ζύμης.
- Διπλώνεις τη ζύμη γύρω – γύρω, ούτως ώστε να σχηματιστεί ένα τείχος ζυμαριού γύρω από τα σύκα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 35 περίπου λεπτά.
- Αφαιρείς από το φούρνο, την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ