Η μηλόπιτα είναι λαχταριστή και το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τσάι. Σήμερα θα φτιάξεις πανεύκολα την ωραιότερη και πιο τραγανή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ βούτυρο
- 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 αυγόΓια τη γέμιση
- 5 μέτρια κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά καρέ
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώνει τη φόρμα ή το σκεύος
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις το βούτυρο και ζυμώνεις το μείγμα με τα χέρια σου
- Ρίχνεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή
- Χωρίζεις τη ζύμη σε τρία κομμάτια και αφήνεις το ένα στην άκρη
- Τα υπόλοιπα δύο τα στρώνεις στο ταψί καλύπτοντας και τα πλαϊνά του μέρη
- Βάζεις τα μήλα στο μπολ ρίχνεις από πάνω το χυμό λεμονιού
- Τα στραγγίζεις καλά και προσθέτεις τη ζάχαρη και την κανέλα
- Τα απλώνεις πάνω από τη ζύμη που έχεις στρώσει στο ταψί
- Τρίβεις τη ζύμη που έχεις κρατήσει στην άκρη πάνω από τα μήλα με προσοχή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια
- Ψήνεις τη μηλόπιτα για μία περίπου ώρα μέχρι να πάρει χρώμα
- Την βγάζεις από το φούρνο και όταν κρυώσει απλώνεις την άχνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ