Συνταγή για χοιρινό με κυδώνια

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το χοιρινό ταιριάζει τέλεια με τα κυδώνια που είναι στην εποχή τους και αυτό είναι ένα πιάτο που θα φτιάξεις πανεύκολα και θα εντυπωσιάσεις. 

Συστατικά

  • 1.5 κιλό χοιρινό κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½  φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις τα κυδώνια σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι σε τέσσερις φέτες
  • Τα βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις τον χυμό πορτοκαλιού τον πολτό μήλου και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Απλώνεις ζάχαρη και το βούτυρο τα αφήνεις να βράσουν για 5-10 λεπτά ακόμη μέχρι να καραμελώσουν
  • Τα αφαιρείς από τη φωτιά
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και τα ανακατεύεις καλά
  • Βάζεις στο μπολ τα κομμάτια χοιρινού και τα αλευρώνεις σε όλες τις πλευρές
  • Ρίχνεις σε μια μεγάλη ελαιόλαδο σοτάρεις το κρεμμύδι και το χοιρινό ενώ το γυρνάς για να πάρει χρώμα και το σβήνεις με κρασί
  • Προσθέτεις το νερό, την κανέλα και το μπαχάρι και το αφήνεις να βράσει για μιάμιση περίπου
  • Αφού μαλακώσει το χοιρινό προσθέτεις στην κατσαρόλα τα κυδώνια με το ζωμό τους και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά ακόμη
  • Μην ανακατεύεις απλά ανακίνησε την κατσαρόλα
  • Το αφαιρείς από τη εστία και σερβίρεις

     

     

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164