Νόστιμο, χορταστικό και ένας διαφορετικός τρόπος να εντάξεις τα παντζάρια στη διατροφή σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. ρεβίθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 500 γρ. παντζάρι
- 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. της σούπας κύμινο
- 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, από το προηγούμενο βράδυ αφήνεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό.
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις τα ρεβίθια με το κρεμμύδι. Σκεπάζεις με νερό και βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα.
- Παράλληλα, σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτεις τα παντζάρια με νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να λιώνουν. Μόλις φθάσουν σε σημείο βρασμού, σβήνεις το μάτι και τα αφήνεις να “ηρεμήσουν”.
- Καθαρίζεις τα παντζάρια.
- Σε ένα πολυμηχάνημα ή μπλέντερ, χτυπάς τα παντζάρια, ώστε να αποκτήσουν την υφή πουρέ. Προσθέτεις τα ρεβίθια, το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και το κύμινο. Πολτοποιείς. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο. Μόλις αποκτήσει απαλή υφή και όλα τα υλικά έχουν διαλυθεί, σερβίρεις.
- Λίγο ελαιόλαδο από πάνω και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ