Συνταγή για χταπόδι με ζυμαρικά

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Tα ζυμαρικά τα λατρεύεις και το γνωρίζω. Σήμερα σου προτείνω έναν τέλειο συνδυασμό. Θα τα μαγειρέψεις με χταπόδι καλωσορίζοντας με αυτό τον τρόπο την άνοιξη που είναι εδώ και το καλοκαίρι που πλησιάζει.

Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεκινάς καθαρίζοντας καλά το χταπόδι. Πρέπει να αφαιρέσεις το στόμα και το περιεχόμενο της σακούλας σχολαστικά.
  • Το πλένεις επίσης πολύ καλά και το κόβεις σε κομμάτια.
  • Το ρίχνεις στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά και με κλειστό το καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια ρίχνεις το λάδι και σβήνεις με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτεις τον πολτό ντομάτας, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το πιπέρι.
  • Το αφήνεις να βράσει και ελέγχεις μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά μόνα τους.
  • Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
  • Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  • Μπορείς να το στολίσεις με μερικές ελιές.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164