Συνταγή για υπέροχο σπιτικό ψωμί

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Θα το λατρέψει η οικογένειά σου.

Συστατικά

 

  • 500 γρ.Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 7 γρ.μαγιά ξερή
  • 250 mlνερό χλιαρό
  • 0,25 κ.γ.ζάχαρη
  • 0,5 κ.γ.αλάτι

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Αφήνεις για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτεις στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνεις καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν δυσκολευτείς μέσα στο μπολ, μεταφέρεις σε αλευρωμένο πάγκο.
  • Αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  • Την ζυμώνειςάλλα 1-2 λεπτά και την χωρίζεις στα δύο. Πλάθεις με τα χέρια μας δύο φραντζόλες και τις τοποθετείς σε ταψί φούρνου που έχεις καλύψει με λαδόκολλα.
  • Αφήνεις το ψωμί να φουσκώσει σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1 ώρα.
  • Βρέχεις τις φραντζόλες ελαφρώς, τις χαράζεις και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά. Αν αου αρέσει η πολύ τραγανή κόρα, ανεβάζεις τη θερμοκρασία στους 200°C τα τελευταία 5-7 λεπτά

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164