Θα το λατρέψει η οικογένειά σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ.Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 7 γρ.μαγιά ξερή
- 250 mlνερό χλιαρό
- 0,25 κ.γ.ζάχαρη
- 0,5 κ.γ.αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Αφήνεις για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
-
Προσθέτεις στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνεις καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν δυσκολευτείς μέσα στο μπολ, μεταφέρεις σε αλευρωμένο πάγκο.
-
Αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
-
Την ζυμώνειςάλλα 1-2 λεπτά και την χωρίζεις στα δύο. Πλάθεις με τα χέρια μας δύο φραντζόλες και τις τοποθετείς σε ταψί φούρνου που έχεις καλύψει με λαδόκολλα.
-
Αφήνεις το ψωμί να φουσκώσει σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1 ώρα.
-
Βρέχεις τις φραντζόλες ελαφρώς, τις χαράζεις και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά. Αν αου αρέσει η πολύ τραγανή κόρα, ανεβάζεις τη θερμοκρασία στους 200°C τα τελευταία 5-7 λεπτά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ