Ένα πλήρες και λαχταριστό γεύμα για όλη την οικογένεια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr καρότα
- 600 gr πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
- 5 μερίδες στήθος κοτόπουλο
- 1 λεμόνι
- 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220°C.
- Κόβεις τα καρότα και τις πατάτες, λιώνεις το σκόρδο και αφαιρείς τα φύλλα του δενδρολίβανου από τα κλωνάρια τους και τα ρίχνεις όλα σε ένα ταψί.
- Ανακατεύεις τα υλικά καλά με λάδι και αλατοπίπερο.
- Αλείφεις το στήθος κοτόπουλο με λίγο λάδι και αλατοπίπερο και τοποθετείς το λεμόνι σε φέτες και το θυμάρι.
- Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Ανακατεύεις καλά τα λαχανικά και με ένα κουτάλι ραντίζεις το κοτόπουλο με τους ζωμούς του φαγητού και το βάζεις ξανά στο φούρνο για ακόμη 30 λεπτά.
- Μόλις το στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφαιρείς από το ταψί και αφήνεις τα λαχανικά να μαγειρευτούν για πέντε λεπτά ακόμη, ώστε να ξεροψηθούν.
- Σκεπάζεις τα κρεατικά σου με αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν απολαύσεις το φαγητό σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ