Συνταγή: Μακαρόνια με κοτόπουλο και σάλτσα πέστο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία εύκολη και άκρως γευστική συνταγή που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 1 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 μερίδες στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινες τομάτες, χωρίς φλούδα, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι, σάλτσα πέστο
  • (για τη σάλτσα πέστο: 2 φλιτζάνια με φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/5 φλιτζανιού Παρμεζάνα
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, βράζεις τα μακαρόνια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτεις το καθαρισμένο και κομμένο κοτόπουλο, αλλά και τις πιπεριές. Τηγανίζεις μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει χρυσαφή χρώμα.
  • Σε ένα μπλέντερ, αναμειγνύεις το βασιλικό, τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το λάδι και το αλάτι με πιπέρι. Χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα.
  • Σερβίρεις στο πιάτο σου με τα μακαρόνια ως βάση, το κοτόπουλο από πάν, περιχύνοντας τη σάλτσα πέστο.
  • Λίγο τριμμένο τυρί και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164