Συνταγή: Μπακαλιάρος στο φούρνο με σπανάκι και ντομάτα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία εναλλακτική και άκρως γευστική συνταγή του πιάτου της ημέρας!

Συστατικά

  • 1 φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 τομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. της σούπας κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 φέτα κίτρινο τυρί, τύπου mozzarella, σε μικρά κομματάκια
  • 1 πρέζα σκόρδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο, επιλέγοντας τη λειτουργία grill, στους 200 βαθμούς C.
  • Μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο, τοποθετείς τον μπακαλιάρο. Πασπαλίζεις από πάνω με αλάτι, πιπέρι και την πρέζα σκόρδου. Από πάνω τοποθετείς το σπανάκι, τις ντομάτες και τρίβεις μαύρο πιπέρι.
  • Ρίχνεις τα κομματάκια κίτρινου τυριού και ραντίζεις με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο.
  • Κλείνεις το αλουμινόχαρτο, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα στο κέντρο. Τοποθετείς σε ένα ταψί.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 12 – 13 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164