Αν σου αρέσει η κλασσική συνταγή, τότε αυτή την παραλλαγή θα την λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
- 600 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε φέτες
- 4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού ξηρό δυόσμο
- Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια. Προσθέτεις το κρεμμυδάκι και το πράσο και συνεχίζεις για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρεις, για να μαλακώσουν.
- Μόλις καραμελώσουν, σβήνεις με κρασί και ρίχνεις τον δυόσμο και αλατοπίπερο.
- Λαδώνεις ένα στρογγυλό ταψί.
- Παράλληλα, λιώνεις τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.
- Στρώνεις ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Αλείφεις με τη μαργαρίνη και από πάνω πρόσθεσε ένα δεύτερο φύλλο.
- Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Απλώνεις τη μισή γέμιση καλά και σκεπάζεις από πάνω με δύο ακόμη φύλλα. Ρίχνεις την υπόλοιπη γέμιση, γυρνάς τις άκρες προς τα μέσα και σκεπάζεις με όσα φύλλα μένουν.
- Ραντίζεις ελαφρά την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και μισό ποτηράκι νερό.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 45 λεπτά.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ