Συστατικά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 1 κ. σ. ντομάτα σε πελτέ
- 80 γρ. ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- ½ κ. γλ. ρίγανη
- 6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα
- 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο
- 200 γρ. τριμμένο κασέρι
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνεις σε μία κατσαρόλα και μέτρια φωτιά τα ¾ του ελαιόλαδο
- Ρίχνεις τις μελιτζάνες και σοτάρεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφού τις βγάλεις τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βάζεις στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτεις το σκόρδο, την πιπεριά και τον ντοματοπελτέ .
- Σοτάρεις για 1-2 λεπτά και προσθέτεις τις φρέσκιες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τα μυρωδικά και τις μελιτζάνες.
- Βάζεις σε ένα ταψί τα ζυμαρικά, ρίχνεις τη σάλτσα και τα τυριά και ψήνεις στους 200 °C για 20 περίπου λεπτά.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ