Παγωτό! Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων τους καλοκαιρινούς μήνες, με την κρεμώδη δροσιστική υφή που μας ξεμυαλίζει. Είναι συνδεδεμένο πάντα με χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές από τότε που ήμασταν παιδιά, μέχρι και τώρα. Το παγωτό έχει την “ικανότητα” να κάνει τις ζεστές ώρες πιο δροσερές και τις καλοκαιρινές μέρες πιο απολαυστικές. Είναι η τέλεια επιλογή όταν αναζητούμε κάτι γλυκό, πόσο μάλλον όταν είναι σπιτικό και γνωρίζουμε τα υλικά του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή τη φορά θα μπούμε στην κουζίνα (για λίγο μόνο) και θα φτιάξουμε το δικό μας παγωτό. Για την ακρίβεια, θα δημιουργήσουμε “σάντουιτς” παγωτού με βάση για τούρτα σοκολάτας που θα λατρέψει η οικογένειά σου, τα παιδιά σου, οι φίλοι σου, κι εσύ φυσικά. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσεις στη λίστα του σούπερ μάρκετ είναι τρία προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ και… ξεμπέρδεψες!
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ με γεύση σοκολάτα (θα χρησιμοποιήσουμε τις δύο βάσεις από τη συσκευασία)
- 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 650ml γάλα
- 1 Πλάκα Κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά και σε γεύση της επιλογής σου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάξε το Μίγμα για Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βαλ’το σε ένα μπολ και αποθήκευσέ το στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Πάρε ένα τσέρκι και βάλε στον πάτο τη μια Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ.
- Αφού έχει πήξει ελαφρώς το παγωτό, άπλωσέ το πάνω από το βάση της τούρτας.
- Πρόσθεσε από πάνω και την άλλη βάση.
- Αν θέλεις μπορείς να λιώσεις την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και να την απλώσεις στην κορυφή.
- Βάλε το τσέρκι στην κατάψυξη για 6 ώρες.
- Κόψε το παγωτό σε τετράγωνα, ορθογώνια ή στρογγυλά κομμάτια (με κουπ-πατ) και κέρασε την οικογένεια, τους καλεσμένους σου… ή τον εαυτό σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ