Συνταγή: Σούπα με κουνουπίδι βελουτέ

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά και συνήθως το βράζεις και το απολαμβάνεις ως ένα ελαφρύ γεύμα ή σαλάτα. Σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και εύγεστη βελουτέ σούπα.  

Συστατικά

  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 3 μέτρια καρότα
  • 1 πατάτα
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά το κουνουπίδι και το κόβεις σε μεγάλα κομάτια
  • Κόβεις τα καρότα σε ροδέλες και την πατάτα σε 6 κομμάτια
  • Ρίχνεις τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να τα καλύψεις τα λαχανικά
  • Προσθέτεις αλάτι και το λάδι
  • Τα αφήνεις για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Στη συνέχεια τα πολτοποιείς μαζί με το σκόρδο
  • Αν είναι πολύ σφιχτό το μίγμα μπορείς να προσθέσεις ζωμό λαχανικών
  • Η σούπα σου είναι έτοιμη

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164