H μέρα επιβάλει σκορδαλιά… σε απασχολεί όμως η αναπνοή μετά το τραπέζι;
Υπάρχουν τρόποι για να κάνεις σκορδαλιά πιο ελαφριά ή ακόμη και να διώξεις την έντονη μυρωδιά του σκόρδου σε χρόνο μηδέν. Μια έξυπνη ιδέα είναι να ετοιμάσεις σκορδαλιά… χωρίς σκόρδο. Όχι δεν εννοούμε να σερβίρεις πουρέ πατάτας, αλλά να κάνεις το εξής απλό. Βάλε σε ένα μπολ ξίδι και μπόλικες σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, κομμένες στη μέση με το φύτρο τους αφαιρεμένο. Άφησε το ξίδι όλο το βράδυ να πάρει το άρωμα του σκόρδου και ετοίμασε με αυτό την σκορδαλιά. Πέταξε τα σκόρδα και δώσε στη συνταγή το άρωμα που πρέπει, χωρίς να έχει μέσα ίχνος σκόρδου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν πάλι είσαι των παραδόσεων, καλό είναι τότε να σερβίρεις μαζί με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά φρέσκο μαϊντανό, μερικούς κόκκους αρωματικού καφέ ή λικεράκι κατά προτίμηση lime ή amaretto. Και οι τρεις επιλογές θα φρεσκάρουν το στόμα και την αναπνοή σου στο λεπτό. Αν μάλιστα θέλεις, μπορείς να ετοιμάσεις πράσινη σκορδαλιά από μαϊντανό για να τα έχεις… δύο σε ένα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ