Παραδοσιακά το πέστο γίνεται μέσα σε μαρμάρινο δοχείο. Εκεί χτυπούσαν οι Ιταλίδες τα φύλλα βασιλικού, χρησιμοποιώντας ξύλινο γουδοχέρι! Στη συνέχεια προσέθεταν το κουκουνάρι και συνέχιζαν το χτύπημα μέχρι να πάρουν ένα κρεμώδη αποτέλεσμα. Για το τέλος άφηναν το ελαιόλαδο και το τυρί και το πέστο ήταν έτοιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπορεί η παράδοση να έχει το δικό της γούστο, όμως εσύ μπορείς να πολτοποιήσεις όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Το πέστο έχει την ιδιότητα να αντέχει αρκετό χρονικό διάστημα στο ψυγείο. Βάλε σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά και άφησε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Μπορείς να το βάλεις και στην κατάψυξη (σε πλαστικό δοχείο) για να το χρησιοποιήσεις όποτε θέλεις!
Βέβαια σήμερα υπάρχουν πολλά είδη πέστο που γίνονται ακόμη και με μαϊντανό ή αντί για κουκουνάρι – καρύδια! Πειραματίσου και φτιάξε τη δική σου εκδοχή του πέστο! Δες μια σειρά από συνταγές εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ