Mη! Μην ξεκινήσεις ακόμη τη συνταγή για τα brownies! Επιβάλλεται να διαβάσεις τα cook tips που ακολουθούν πρώτα…
Ένα επιτυχημένο brownie πρέπει να είναι καλά ψημένο, υγρό και μαλακό στο εσωτερικό με ελαφρώς τραγανή κρούστα. Πώς όμως θα το πετύχεις αυτό; Δεν θέλει προσευχές και ικεσίες… Απλά να κάνεις πολύ προσεκτικά, χειρουργικά βήματα, όσο ετοιμάζεις το γλυκό σου:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Χρησιμοποίησε βούτυρο ή μαργαρίνη με τουλάχιστον 80% λάδι και όχι προϊόντα με χαμηλά λιπαρά γιατί το αποτέλεσμα θα είναι σκληρά και όχι αφράτα γλυκάκια
– Μην το παρακάνεις με το χτύπημα των υλικών. Το brownie θέλει απαλό ανακάτεμα για να μην παράδεσει η ζύμη και χάσει αυτή την υγρή υφή στο εσωτερικό του μετά το ψήσιμο
– Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ταψάκι με ανοιχτόχρωμο χρώμα – αλουμινένιο ή γυάλινο – και όχι σκουρόχρωμο που μπορεί να σκουρύνει πολύ το γλυκό σου (είναι θέμα υλικού κι όχι χρώματος όπως καταλαβαίνεις)
– Καλό είναι να είσαι πολύ προσεκτική όταν απλώνεις την ζύμη στο ταψάκι. Φρόντισε να το απλώσεις ομοιόμορφα και να μην είναι σε σημεία πιο λεπτό γιατί στα σημεία αυτά θα σκληρύνει και θα χάσει την αφράτη υφή του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ