Ελαφριά συνταγή με πληγούρι και γαρίδες. Σε συνδυασμό με την τριμμένη φέτα το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Έχει μόλις 297 θερμίδες…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι πληγούρι
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Κύμινο
- Ξερό δυόσμο
- 250 γρ γαρίδες καθαρισμένες (προτίμησε αυτές που δεν έχει αφαιρεθεί η ουρά τους)
- 1 μεγάλο αγγουράκι τουρσί καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ντομάτα σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- ¼ του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε 1 ½ φλιτζάνι νερό να βράσει και πρόσθεσε το πληγούρι. Αφού πάρει μια βράση, σκέπασε την κατσαρόλα κλείσε τη φωτιά και άσε το πληγούρι να σταθεί 25 λεπτά
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1 κ.γ μαϊντανό με το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κύμινο και τον δυόσμο
- Βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό να βράσει και πρόσθεσε τις γαρίδες να βράσουν για 1-2 λεπτά. Στάγγιξε και ξέπλυνε κάτω από κρύο νερό
- Βάλε το πληγούρι σε μια σαλατιέρα και πρόσθεσε τις γαρίδες, το αγγουράκι, την ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
- Πρόσθεσε το dressing
- Σερβίρεται δροσερό!
Tip
Δοκίμασε γαρίδες καταψυγμένες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ