Όταν τη δοκίμασα έπαθα αυτό που δεν έχεις λόγια να περιγράψεις την απόλαυση. Η δημιουργία του Άκη για το Πρωινό mou είναι απλά εξαιρετική και εύκολη… Κι αφού τη δοκιμάσαμε και την λατρέψαμε δεν μπορούμε να μην στην δώσουμε κι εσένα!! Συνταγή από την κουζίνα της πρωινής εκπομπής του Mega.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250γρ. μπισκότα digestive
- 50γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Υλικά για τη γέμιση: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κρόκοι αυγού
- Χυμό από 2-3 λεμόνια
- 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
- Προαιρετικά ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Εκτέλεση για τη βάση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μια ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας.
- Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Εκτέλεση για τη γέμιιση: Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ). Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο. Επειδή κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα, δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα μπαλάκια σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 20 λεπτά.
- Διακοσμούμε με το ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή ζάχαρη άχνη αφού όμως κρυώσει καλά η τάρτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ