Μια διαφορετική τάρτα με λίγες θερμίδες και ιδιαίτερη γεύση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- Αλάτι
- 5 κ.σ βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 βανίλιες
- 2-3 σταγόνες λικέρ amaretto
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ κ.γ baking powder
- ¼ κ.γ μαγειρική σόδα
- 125 γρ τυρί κρέμα
- 1/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα ράσμπερι
- ¾ του φλιτζανιού φρέσκα ράσμπερι
- 3 κ.σ νιφάδες αμυγδάλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C
- Ανακάτεψε το αλεύρι εμ τη ζάχατη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ
- Χτύπησε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο σε ένα μιξερ και φύλαξε τη μισή ποσότητα
- Πρόσθεσε στη μισή ποσότητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το λικέρ, τα αυγά, το baking powder και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα και χτύπησε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη
- Στρώσε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και την μαρμελάδα και χτύπησε τα με το μίξερ
- Άπλωσε το πάνω από τη ζύμη σου και συμπλήρωσε με το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και βουτύρου
- Ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα άκρα
- Άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ