Μια πολύ νόστιμη συνταγή για που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου.
Θερμίδες: 250/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400γρ. παντζάρι τριμμένο
- 30γρ. μαργαρίνη
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 60ml ξύδι βαλσάμικο
- 2κ. γλυκού φύλλα θυμαριού
- 150γρ. κατσικίσιο τυρί
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Αλάτι
- Μια ζύμη για τάρτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άπλωσε τη ζύμη για τάρτα σε ένα αντικολλητικό ταψί 30εκ. και άφησέ την να κρυώσει στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλε μέσα στην τάρτα άβραστο ρύζι και ψήσε για 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ρύζι και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
- Πρόσθεσε τη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε τα κρεμμύδια με το αλάτι για 6-8 λεπτά.
- Έπειτα ρίξε μέσα το παντζάρι, το βαλσάμικο, το θυμάρι και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα.
- Ρίξε το μείγμα με το παντζάρι μέσα στο ταψί και από πάνω σπάσε το κατσικίσιο τυρί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
- Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο ταψί.
- Ψήσε για 35 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ