Ο Jamie Oliver σού προτείνει μια πολύ εύκολη συνταγή για τάρτα σοκολάτας με πλούσια γεύση σκούρας σοκολάτας και ένα υλικό έκπληξη: θαλασσινό αλάτι για το σερβίρισμα για αυτό το κάτι παραπάνω στη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 50 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμμ. σοκολάτα με 70% κακάο κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 50 ml γάλα
- 375 γραμμ. έτοιμη ζύμη για τάρτα
- νιφάδες θαλασσινού αλατιού ή παγωτό για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180C.
- Ξετύλιξε τη ζύμη και στρώσ’ την σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα των 23 εκατοστών.
- Σκέπασε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί, βάλε σε όλη την επιφάνεια ξερά φασόλια (για να μη σηκωθεί η ζύμη καθώς ψήνεται) και ψήσε για 10-15 λεπτά.
- Αφαίρεσε τα φασόλια και το χαρτί και ψήσε άλλα 15 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.
- Βάλε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι σε κατσαρόλα να βράσουν.
- Μόλις πάρει βράση κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο και τη σοκολάτα.
- Ανακάτεψε να λιώσουν καλά.
- Άφησε 1-2 λεπτά να σταθεί και ρίξε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα σου να γυαλίσει.
- Ρίξε την κρέμα αυτή πάνω στην τάρτα και άφησε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Πριν σερβίρεις πασπάλισε με λίγο θαλασσινό αλάτι ή αν προτιμάς με παγωτό.
Tip
Μπορείς να παραλείψεις το αλάτι και να απολαύσεις την τάρτα σου χωρίς αυτό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ