Ζουμερή τάρτα με κρέμα αυγών, ψητά σπαράγγια και λιωμένη γραβιέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
- 500 gr σπαράγγια
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/3 φλ. γάλα
- 2 κ. γλυλύ μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/8 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Καθάρισε τις άκρες των σπαραγγιών, σκούπισέ τα καλά με μια πετσέτα και κόψ’ τα στη μέση οριζοντίως.
- Άφησε τη σφολιάτα για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και από πάνω άπλωσε τη σφολιάτα.
- Τύλιξε τις άκρες από κάθε πλευρά της σφολιάτας, ώστε να σχηματιστούν “τοιχάκια” περιμετρικά της ζύμης (σαν πίτσα).
- Τρύπησε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυτά με το γάλα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Όταν ψηθεί η σφολιάτα, πασπάλισέ τη με τη μισή γραβιέρα και το ζαμπόν και ρίξε από πάνω το μείγμα αυγών.
- Μοίρασε τα σπαράγγια σε όλη την επιφάνεια και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήσε για 35 με 40 λεπτά, κόψε την τάρτα σε τετράγωνα και άφησέ τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ