Κάθε μερίδα έχει 368 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ
- 1 μίσχος λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινη πάστα κάρι
- 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
- 3 κουταλιές της σούπας fish sauce
- 1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
- 420 γραμ. γάλα καρύδας
- 250 γραμ. μανιτάρια shiitake, κομμένα σε φέτες
- 500 γραμ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- Αλάτι
- 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις το τζίντζερ, το λεμονόχορτο και την πάστα κάρυ στο ζεστό λάδι και μαγειρεύεις για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Στο μείγμα με την πάστα κάρυ, ρίχνεις αργά το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, ρίχνεις την fish sauce και την καστανή ζάχαρη και αφήνεις να σιγοβράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
- Έπειτα στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνεις το γάλα καρύδας και τα μανιτάρια και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας , μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτεις τις γαρίδες και μαγειρεύεις έως ότου πάψουν να είναι ημιδιάφανες.
- Πριν σερβίρεις, ρίχνεςι τον χυμό από το λάιμ και γαρνίρεις με κόλιναδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ