Είναι το ιδανικό συνοδευτικό που προτείνει ο Jamie Oliver για κάθε γιορτινό ή καθημερινό σου γεύμα! Τα αρώματα του πορτοκαλιού και του φασκόμηλου θα σε πάνε απευθείας… στο βουνό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά μέτριες πατάτες
- 2 πορτοκάλια
- 1 μάτσο φρέσκο φασκόμηλο
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC.
- Καθάρισε τις πατάτες και κόψε τες στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι.
- Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει.
- Ρίξε μέσα τις πατάτες και άφησέ τες 10 λεπτά.
- Στράγγισέ τες καλά τινάζοντας το σουρωτήρι.
- Κόψε μακριές λωρίδες από τη φλούδα του πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας τον ξεφλουδιστή πατάτας.
- Αφαίρεσε τα κλωνάρια του φασκόμηλου και κράτα μόνο τα φύλλα.
- Άπλωσε το λάδι σε μια ρηχή λαμαρίνα και βάλε την στη φωτιά (ιδανικά χρειάζεται γκάζι) σε πολύ χαμηλή ένταση.
- Βάλε τις φλούδες, το σκόρδο και το φασκόμηλο να τσιγαριστούν για 30 δευτερόλεπτα.
- Βάλε και τις πατάτες και ανακάτεψε.
- Βάλε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές απ’ έξω οι πατάτες.
Tip
Δοκίμασε φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι εάν δεν σου αρέσει ή δεν βρίσκεις φρέσκο φασκόμηλο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ