Τέλος τα hot dog! Από σήμερα η νέα junk λατρεία λέγεται corn dog και είναι ένα απολαυστικό λουκάνικο βουτηγμένο σε χυλό από καλαμποκάλευρο. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα και θα κάνει εντύπωση σε όλη την παρέα που θα τα δοκιμάσει. Συνόδευσέ τα με μουστάρδα και κέτσαπ…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 2/3 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο ακόμα για τα λουκάνικα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1,5 φλιτζάνια γάλα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνι
- 12 χοτ ντογκ λουκάνικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι. Ρίξε μέσα τα χτυπημένα αυγά και το γάλα. Πρέπει να βγουν περίπου 5 φλιτζάνια χυλού.
- Γέμισε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό λάδι ώστε να βυθίζονται τα χοτ ντόγκ. Βάλε το λάδι να κάψει.
- Σκούπισε καλά με χαρτί κουζίνας τα χοτ ντόγκ και πέρασε στο καθένα από ένα μακρύ ξύλινο καλαμάκι.
- Αλεύρωσε καλά τα χοτ ντογκ.
- Βύθισε κάθε χοτ ντογκ στο χυλό ώστε να σκεπαστεί καλά από κάθε πλευρά. Στράγγισε όσο χυλό περισσεύει και δώσε περισσότερο σχήμα στο χυλό με τα χέρια σου. Βάλε τα χοτ ντογκ στο λάδι να τηγανιστούν ανά δύο.
- Τηγάνισέ τα από κάθε πλευρά περίπου 5′ με 7′ λεπτά. Βάλτα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Σερβίρονται με μουστάρδα, απαλή ή πικάντικη.
Tip
Βάλε το χυλό σε ψηλό βάζο ή ψηλό ποτήρι και βύθισε εκεί το λουκάνικο που θα καλύπτεται πανεύκολα για αν "πέσει" στο καυτό λάδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ