Λινγκουίνι με αρωματική σάλτσα αμυγδάλου και μυρωδικών με αχιβάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. ψητά ανάλατα αμύγδαλα
- 2 κ. σούπας σχινόπρασο
- 2 κ. σούπας βασιλικός
- 1/4 φλ. και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 φλ. μπούκοβο
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 1 kg αχιβάδες
- 1 πακέτο λινγκουίνι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε σε ψιλά κομμάτια τα αμύγδαλα και σε ένα μπολ ανακάτεψέ τα με το σχινόπρασο, τον βασιλικό, μία κουταλιά λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή φωτιά και τσιγάρισε το σκόρδο λιωμένο και το μπούκοβο για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, μαγείρεψε μέχρι να μειωθεί ο όγκος στο μισό.
- Πρόσθεσε τις αχιβάδες, ανέβασε τη θερμοκρασία σε μεσαία, κάλυψε με το καπάκι και άσε να μαγειρευτούν τα όστρακα για περίπου οκτώ λεπτά, κουνώντας τακτικά την κατσαρόλα.
- Σε δεύτερη κατσαρόλα βράσε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente και όταν τα σουρώσεις κράτησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Ρίξε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αχιβάδες, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το μαγείρεμα προσθέτοντας όσο από το νερό χρειαστεί, ώστε η σάλτσα να καλύψει τα λινγκουίνι και αλάτισε καλά.
- Σέρβιρε τα ζυμαρικά σε μπολ με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μείγμα αμυγδάλου και μυρωδικών.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ