Λαχταριστά μύδια και αχιβάδες σε αρωματικό ζωμό μπύρας και σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο οριζόντια στην μέση
- 5 κλωνάρια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μπουκάλι μαύρη μπύρα
- 2,5 kg μύδια και αχιβάδες καθαρισμένα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου οκτώ λεπτά.
- Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και το σκόρδο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Πρόσθεσε και το θυμάρι και άφησε να ψηθούν για τρία λεπτά.
- Ρίξε και την δάφνη και την μπύρα στην κατσαρόλα και ανέβασε την θερμοκρασία ξανά προς το δυνατό.
- Πρόσθεσε και τα όστρακα, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και άφησε να βράσουν για περίπου οκτώ λεπτά.
- Αφαίρεσε όσα όστρακα δεν έχουν ανοίξει, πρόσθεσε αλατοπίπερο στην κατσαρόλα και σέρβιρε με τον ζωμό σε μπολάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ