Λαχταριστά μύδια και αχιβάδες σε αρωματικό ζωμό μπύρας και σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο οριζόντια στην μέση
- 5 κλωνάρια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μπουκάλι μαύρη μπύρα
- 2,5 kg μύδια και αχιβάδες καθαρισμένα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου οκτώ λεπτά.
- Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και το σκόρδο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Πρόσθεσε και το θυμάρι και άφησε να ψηθούν για τρία λεπτά.
- Ρίξε και την δάφνη και την μπύρα στην κατσαρόλα και ανέβασε την θερμοκρασία ξανά προς το δυνατό.
- Πρόσθεσε και τα όστρακα, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και άφησε να βράσουν για περίπου οκτώ λεπτά.
- Αφαίρεσε όσα όστρακα δεν έχουν ανοίξει, πρόσθεσε αλατοπίπερο στην κατσαρόλα και σέρβιρε με τον ζωμό σε μπολάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ