Λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικά ολικής άλεσης, τρυφερό τόνο και πικάντικες λιαστές ντομάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr ριγγατόνι ολικής άλεσης
- ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 συσκευασία τόνου
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ριγγατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε καλά τα ζυμαρικά, επανάφερέ τα στην κατσαρόλα και άφησέ τα στην άρκη.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με το μπούκοβο για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε τον τόνο, τις λιαστές ντομάτες, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε τα ριγγατόνι στο τηγάνι μαζί με τον μισό μαϊντανό και την μισή παρμεζάνα και ανακάτεψε προσεκτικά τα υλικά.
- Μοίρασε το φαγητό σε πιάτα και πασπάλισε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ