Λαχταριστό πιάτο με ώριμα αβοκάντο και πεντανόστιμη γέμιση από γαρίδες με κρέμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κ. σούπας κύμινο
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. σούπας μαγιονέζα
- 1 1/2 κ. σούπας γιαούρτι
- 2 lime
- 2 κ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 3 κ. σούπας πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ. σούπας κρεμμύδι λιωμένο
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 χούφτα κόλιανδρος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 2 ώριμα αβοκάντο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τις γαρίδες με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και ψησ’ τες σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και να σκληρύνουν.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το χυμό από μισό lime, το χυμό πορτοκαλιού, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη σκόνη τσίλι και αλατοπίπερο.
- Στο μπλέντερ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με το σκόρδο, το χυμό από ένα lime, το ξύδι, αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Μόλις κρυώσουν οι γαρίδες ψιλόκοψέ τες και πρόσθεσέ τες στη σος μαγιονέζας.
- Γέμισε τις γόνδολες αβοκάντο με το μείγμα μαγιονέζας και γαρίδας και σέρβιρε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και ράντισε με το dressing κόλιανδρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ