Λαχταριστό πιάτο με ώριμα αβοκάντο και πεντανόστιμη γέμιση από γαρίδες με κρέμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κ. σούπας κύμινο
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. σούπας μαγιονέζα
- 1 1/2 κ. σούπας γιαούρτι
- 2 lime
- 2 κ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 3 κ. σούπας πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ. σούπας κρεμμύδι λιωμένο
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 χούφτα κόλιανδρος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 2 ώριμα αβοκάντο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τις γαρίδες με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και ψησ’ τες σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και να σκληρύνουν.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το χυμό από μισό lime, το χυμό πορτοκαλιού, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη σκόνη τσίλι και αλατοπίπερο.
- Στο μπλέντερ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με το σκόρδο, το χυμό από ένα lime, το ξύδι, αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Μόλις κρυώσουν οι γαρίδες ψιλόκοψέ τες και πρόσθεσέ τες στη σος μαγιονέζας.
- Γέμισε τις γόνδολες αβοκάντο με το μείγμα μαγιονέζας και γαρίδας και σέρβιρε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και ράντισε με το dressing κόλιανδρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ