Chirashizushi είναι το μόνο ίσως είδος σούσι που σερβίρεται σε μπολ. Σαν ένα ριζότο που όμως έχει πολλά υλικά από εκείνα που απαρτίζουν το παραδοσιακό ρολάκι σούσι. Το καλό είναι πως μπορείς να επιλέξεις εσύ όποια συστατικά εσύ επιθυμείς κάθε φορά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια sushi rice
- 8 αποξηραμένα μανιτάρια shiitake, μουλιασμένα σε 2 φλιτζάνια νερό (κράτησε το νερό)
- 1 κ.σ. Σόγια σος
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. mirin (ειδική γιαπωνέζικη σος)
- 3 αυγά & 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 αγγουράκι κομμένο julienne
- 250 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες μαριναρισμένες σε 2 κ.σ. σόγια σος
- 30 γρ. απομίμηση καβουριού
- 2 κ.σ. σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε το ρυζάκι σου σύμφωνα με τις οδηγίες και συνέχισε με τα υπόλοιπα υλικά
- Αφαίρεσε τον μίσχο από τα μανιτάρια και ψιλόκοψε. Ζέστανε τα 2/3 του φλιτζανιού από το νερό στο οποίο μούλιασαν και πρόσθεσε τα μανιτάρια, τη σόγια, τη ζάχαρη και το mirin
- Άφησε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και να πιει τα υγρά του. Κράτησε στην άκρη
- Χτύπησε τα αυγά σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη και ζέστανε ένα φαρδύ τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Άπλωσε το μείγμα των αυγών κάνοντας λεπτές κρέπες. Κόψε σε λωρίδες
- Σέρβιρε με το sushi rice ακι από πάνω τα μαντιάρια, το αγγουράκι, το καβούρι, την ομελέτα. Πάνω από όλα γάρνιρε με το ψάρι και το σουσάμι και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ