Είναι η κλασική συνταγή γαρίδες cocktail…απόφασίσαμε να την ετοιμάσουμε σε σφηνοπότηρα για να δοκιμάσεις λίγο και να μην βαρύνεις…
30 θερμίδες/Το σφηνάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό περίπου γαρίδες
- 1/4 φλιτζανιού αλάτι
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 φλιτζάνια πάγο
- Για τη σος: 3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι σος τσίλι
- 4 κ.σ. horseradish
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Μαύρο πιπέρι, Αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μιξ μπαχαρικών για θαλασσινά
- Δενδρολίβανο για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις γαρίδες και ξέπλυνε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Βάλε σε μπολ με το αλάτι, το νερό, τη ζάχαρη και τον πάγο για 20 με 25 λεπτά
- Στο μεταξύ φτιάξε τη σος! Βάλε ντομάτες, τσίλι, horseradish, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και λίώσε σε έναν επεξεργαστή. Βάλε τη σος στο ψυγείο και άφησε να παγώσει
- Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και άναψε το γκριλ του φούρνου σου. Βγάλε τις γαρίδες από το νερό, στράγγιξε καλά και πέρασε κάτω από κρύο νερό. Σκούπισε με πετσέτα και λάδωσε τες, πασπαλίζοντας με μιξ μπαχαρικών για θαλασσινά
- Στρώσε τις γαρίδες στη λαδόκολλα και βάλε στο γκριλ για δύο λεπτά. Γύρισε από την ανάποδη και ψήσε άλλο ένα λετάκι. Βγάλε από το φούρνο και βάλε στο ψυγείο να κρυώσουν
- Βάλε σε σφηνοπότηρα σάλτσα και βούτηξε μία, μία τις γαρίδες σε κάθε ένα. Γάρνιρε με ένα φυλλαράκι δενδρολίβανο και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ