Λαχταριστός τόνος φούρνου με πατάτες και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα τόνου
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 1/4 κ. γλυκού βασιλικός
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 750 gr baby πατάτες
- 4 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τέσσερις κουταλιές λάδι με το χυμό λεμονιού μισό κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι, 1/4 κουταλάκι ρίγανη, 1/4 κουταλάκι θυμάρι, 1/4 κουταλάκι βασιλικό και μισό κουταλάκι σκόρδο.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα πλαστικό σακουλάκι που κλείνει μαζί με τα φιλέτα τόνου, ανακάτεψέ τα και άφησε να μαριναριστεί το ψάρι για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις πατάτες κομμένες στη μέση με τα υπόλοιπα υλικά που έχουν μείνει.
- Άπλωσε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήσε στου φούρνο για 15 λεπτά.
- Τοποθέτησε και τον μαριναρισμένο τόνο στο ταψί και πασπάλισε την παρμεζάνα πάνω από τις πατάτες.
- Ψήσε για άλλα έξι λεπτά, γύρισε τα φιλέτα τόνου και συνέχισε να ψήνεις για άλλα έξι λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ