Νόστιμο φιλέτο με πουρέ από αρακά και ψητά λαχανικά στο γκριλ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μικρά καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας
- 1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 300 gr αρακάς
- 1/3 γλ. τυρί ricotta
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ζέστανέ το για πέντε λεπτά.
- Κόψε τα καρότα σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτι και ανακάτεψέ τα με μία κουταλιά λάδι και αλατοπίπερο.
- Με το υπόλοιπο λάδι άλειψε τα ψάρια και αλατοπιπέρωσέ τα καλά και κάλυψέ τα με την πάπρικα.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο, τοποθέτησε προσεκτικά τα φιλέτα στο κέντρο του και γύρω- γύρω τα καρότα και το κρεμμύδι και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
- Βάλε τον αρακά να βράσει σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις ετοιμαστεί ριξ’ τον στο μπλέντερ με δύο κουταλιές νερό.
- Πρόσθεσε στο μπλέντερ τη ricotta, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σέρβιρε με τον πουρέ στη βάση του πιάτου και από πάνω το ψάρι, πασπαλισμένο με τα ψητά λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ