Το πορτοκάλι είναι μοναδικός σύντροφος του ψαριού, ειδικά για ψήσιμο στο φούρνο. Ψήνουμε φινόκιο και τελειώνουμε το φαγητό με φιλέτο λευκού ψαριού και χυμό πορτοκαλιού με μαραθόσπορο.
240 θερμίδες/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ρίζες φινόκιο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Το χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κιλό περίπου φιλέτο βακαλάου ή πέρκα ή άλλο λευκό ψάρι
- Μερικές φετούλες πορτοκάλι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC. Κόψε το φινόκιο στα οκτώ σαν πορτοκάλι. Σε ένα ταψάκι βάλε τα κομμάτια ραντίζοντας με το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Βάλε το φινόκιο στο φούρνο για 25′ λεπτά να ψηθεί. Ανακίνησε το ταψάκι να μην κολλήσουν τα λαχανικά σου και συνέχισε το ψήσιμο 10′-15′ λεπτά ακόμη.
- Στο μεταξύ βάλε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το μαραθόσπορο και αλατοπιπέρωσε ελαφρά. Πρόσθεσε το φιλέτο του ψαριού και άφησε να μαριναριστεί όσο ψήνεται το φινόκιο.
- Βγάλε τα λαχανικά από τη φωτιά και πρόσθεσε από πάνω το ψάρι μαζί με τους χυμούς της μαρινάρας. Βάλε πάλι στο φούρνο και ψήσε για 10′-15′ λεπτάκια ακόμη να ψηθεί καλά το ψάρι.
- Βάλε τα λαχανικά σου κάτω στο πιάτο και από πάνω κομμάτια από το ψάρι. Ράντισε με το ζουμάκι που έχει μείνει στο ταψί.
- Σέρβιρε με φέτες πορτοκάλι.
Tip
Αν πιστεύεις πως το πορτοκάλι είναι too much για τις γεύσεις σου, κάνε τη συνταγή με χυμό λεμόνι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ