Φιλέτο μπακαλιάρου με σάλτσα μαϊντανού και κάπαρης

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μπόλικο ελαιόλαδο, μαϊντανός και μυρωδικά τυλίγουν ζεστά το λευκό φιλέτο μπακαλιάρου. Η παχύρρευστη σάλτσα από κάπαρη, λεμόνι και καυτερές πιπεριές δένει μέσα στο τηγάνι παρέα με το ψαράκι σου. Κι έτσι θα έχεις μια ξεχωριστή συνταγή σε χρόνο μηδέν… 

Συστατικά

  • 175ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες και αλατισμένες
  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. γαύρο μαρινάτο κομμένο σε κομματάκια
  • 2 φρέσκιες πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και πρόσθεσε το σκόρδο να πάρει άρωμα χωρίς να το κάψεις
  • Πρόσθεσε σε κομματάκια το φιλέτο και πρόσθεσε τη μισή ποσότητα μαϊντανού, την κάπαρη, το γαύρο και την καυτερή πιπεριά. Άφησε ώσπου να φουσκώσει το λάδι
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ανακίνησε όλο το τηγάνι μαζί να μετακινηθούν τα κομμάτια το ψάρι. Συνέχισε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά
  • Πρόσθεσε τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με τον χυμό λεμονιού
  • Σέρβιρε με την σάλτσα του μαϊντανού αλειμένη επάνω από τα φιλετάκια και φέτες λεμονιού

Tip

Η κάπαρη και ο γαύρος είναι από μόνα τους αλμυρά. Γι' αυτό καλό θα ήταν να είσαι φειδωλή με το αλάτι στη συνταγή. Δοκίμασε τη σαλτσούλα πριν αλατοπιπερώσεις...

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164