Μπόλικο ελαιόλαδο, μαϊντανός και μυρωδικά τυλίγουν ζεστά το λευκό φιλέτο μπακαλιάρου. Η παχύρρευστη σάλτσα από κάπαρη, λεμόνι και καυτερές πιπεριές δένει μέσα στο τηγάνι παρέα με το ψαράκι σου. Κι έτσι θα έχεις μια ξεχωριστή συνταγή σε χρόνο μηδέν…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 175ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 6-7 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες και αλατισμένες
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
- 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. γαύρο μαρινάτο κομμένο σε κομματάκια
- 2 φρέσκιες πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Αλάτι & πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και πρόσθεσε το σκόρδο να πάρει άρωμα χωρίς να το κάψεις
- Πρόσθεσε σε κομματάκια το φιλέτο και πρόσθεσε τη μισή ποσότητα μαϊντανού, την κάπαρη, το γαύρο και την καυτερή πιπεριά. Άφησε ώσπου να φουσκώσει το λάδι
- Χαμήλωσε τη φωτιά και ανακίνησε όλο το τηγάνι μαζί να μετακινηθούν τα κομμάτια το ψάρι. Συνέχισε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά
- Πρόσθεσε τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με τον χυμό λεμονιού
- Σέρβιρε με την σάλτσα του μαϊντανού αλειμένη επάνω από τα φιλετάκια και φέτες λεμονιού
Tip
Η κάπαρη και ο γαύρος είναι από μόνα τους αλμυρά. Γι' αυτό καλό θα ήταν να είσαι φειδωλή με το αλάτι στη συνταγή. Δοκίμασε τη σαλτσούλα πριν αλατοπιπερώσεις...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ