Μια απλή και νόστιμη παραλλαγή του “πλακί” με βαθύ άρωμα και αγνά υλικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 μικρές πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου (200 gr)
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
- Κόψε τις πατάτες και τις ντομάτες “κυδωνάτες” και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε ένα ταψί, ανακάτεψε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη με μπόλικο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
- Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά, ανακάτεψε το φαγητό, ώστε να γυρίσουν όλα τα υλικά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο.
- Πρόσθεσε το λεμόνι σε φέτες και την ντομάτα και άφησε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
- Τέλος, πρόσθεσε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστεί το ψάρι.
- Σέρβιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο ψωμί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ