Λαχταριστά κεφτεδάκια σολομού με βρώμη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πατάτα
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 φιλέτα σολομού
- 2 φλ. γάλα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 σέλερι
- 1 καρότο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ. σούπας κόλιανδρο
- 2 κ. σούπας σκόρδο
- 1/4 φλ. βρώμη
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Βράσε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βάλε το σολομό σε ένα τηγάνι με το γάλα να βράσει για πέντε λεπτά και όταν ετοιμαστεί κράτησε το γάλα για αργότερα.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε το σέλερι, το καρότο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο και τον κόλιανδρο με αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και μπούκοβο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις βρασμένες πατάτες με το γάλα, το αλεύρι και το αυγό μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σπάσε το σολομό σε κομμάτια και ανακάτεψέ τον καλά με τα λαχανικά και τον πουρέ.
- Σχημάτισε πλακέ κεφτεδάκια με το μείγμα και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μία φορά στη μέση του ψησίματος.
- Σέρβιρε με γιαούρτι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ