Fish cakes με σολομό

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά κεφτεδάκια σολομού με βρώμη

Συστατικά

  • 1 πατάτα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σέλερι
  • 1 καρότο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρο
  • 2 κ. σούπας σκόρδο
  • 1/4 φλ. βρώμη
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Βράσε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βάλε το σολομό σε ένα τηγάνι με το γάλα να βράσει για πέντε λεπτά και όταν ετοιμαστεί κράτησε το γάλα για αργότερα.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε το σέλερι, το καρότο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο και τον κόλιανδρο με αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και μπούκοβο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις βρασμένες πατάτες με το γάλα, το αλεύρι και το αυγό μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Σπάσε το σολομό σε κομμάτια και ανακάτεψέ τον καλά με τα λαχανικά και τον πουρέ.
  • Σχημάτισε πλακέ κεφτεδάκια με το μείγμα και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μία φορά στη μέση του ψησίματος.
  • Σέρβιρε με γιαούρτι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164