Ένα απολαυστικό βρόμικο, γίνεται λίγο πιο υγιεινό και πάντα νόστιμο! Ε, τώρα ποιος μπορεί να πει όχι σε τραγανό fish & chips. Αν θέλεις απλά να αποφύγεις τα τηγανητά, τότε δοκίμασε αυτή τη συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα chips: 3 μέτριες πατάτες
- ¼ φλιτζ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- Χοντρό αλάτι
- Για το ψάρι: Cooking spray
- 2 ¾ φλιτζ τραγανά δημητριακά ρυζιού (ή σκέτα κορν φλέηκς)
- 3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- Περίπου 700 γραμμ. μπακαλιάρο ή άλλο λευκό ψάρι, χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε κομμάτια 5×10 εκατοστών
- Χοντρό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μία σχάρα στην ψηλή θέση του φούρνου και κάλυψέ την με λαδόκολλα. Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς στο αέρα.
- Κόψε τις πατάτες σε sticks περίπου μισό εκατοστό χοντρά. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις πατάτες με το λάδι και το καγιέν.
- Βγάλε τη λαδόκολλα από το φούρνο και άπλωσε προσεκτικά τις πατάτες σε μία στρώση. Με ένα πινέλο άλειψε τις πατάτες με ό,τι λάδι περισσέψει από το μπολ που τις είχες.
- Ψήσε στο πάνω μέρος του φούρνου για περίπου 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές. Αλάτισέ τες.
- Εν τω μεταξύ ετοίμασε το ψάρι: Άλειψε μια λαδόκολλα με λιγο cooking spray. Σε ένα μπολ λιώσε τα δημητριακά με τα χέρια σου. Πρόσθεσε 2 κ.γλ. Αλάτι και λίγο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αφρίσουν.
- Βούτα τα κομμάτια του ψαριού πρώτα στο ασπράδι και μετά στα δημητριακά μέχρι να καλυφθούν. Βάλε τα φιλέτα στη λαδόκολλα που έχεις βάλει στην άλλη σχάρα του φούρνου και ψήστα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
- Αλατοπιπέρωσέ τα και σέρβιρέ τα με τις πατάτες και τη σως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ